Större delen av veckan har tillbringats i Gävle. Dessvärre hann jag aldrig med att se bocken innan den brann ner.. Men fick gått på en massa bra föreläsningar och träffa många fantastiska människor.
Idag har jag ägnat mig åt jobb och sedan lite julbak. Denna gången blev det polkagristryffel från sotasaker.com Väldigt enkelt men ack så gott :)
200 gram mörk choklad, 1 dl grädde, 1 dl polkagrisar (krossas) och florsocker att rulla dem i.
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen- blanda väl. Krossa polkagrisarna och rör ner o chokladblandningen. Häll smeten i en plastfolieklädd form och låt stå i kylen ett par timmar. Forma sedan kulor och rulla dem i florsocker. TADA!
Åh, dessa måste jag prova !! Har en hel skål med polkagrisar över sen julen – livsfarligt , för jag är där och nallar mest hela tiden !!!! :)