Apelsinbiscotti med nötter och choklad

Gårdagens bak resulterade alltså i ett gäng biscottis. Väldigt lätta att göra och försvinnande goda ;) På en sats blir det ungefär 60 stycken. När jag gjorde dem valde jag att halvera receptet vilket fungerade alldeles utmärkt! Men här är receptet i sin helhet…(Lånat från Hembakat nr4 2011).

150g hasselnötter, 100g mörk choklad, 150g rumsvarmt smör, 3dl strösocker, 2tsk rivet apelsinskal, 2 ägg, ca 6dl vetemjöl, 2tsk bakpulver och 1msk vaniljsocker.

1.Värm ugnen till 200 grader. Rosta hasselnötterna i en varm, torr stekpanna och gnugga sedan bort skalet. Grovhacka nötterna och chokladen.

2. Vispa smör och socker mjukt. Blanda i de andra ingredienserna (inte nötter och choklad) som förblandats i en annan skål… Sist blandar du i nötterna och chokladen.

3. Forma degen till 6 smala rullar på två plåtar med bakplåtspapper och tryck till lite, lite med handflatan.

4. Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt dem sedan svalna i 10-15 minuter och skär den sedan på snedden i lagom smala skorpbitar. Vänd sedan snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Låt dem sedan kallna ordentligt.

Annonser

Om Frida

En glad tjej som gillar livet. Mina stora intressen är foto, scrapbooking och hemmafix. Just i detta nu är jag väldigt inne på bakning av alla dess former och att sy. Provar alltså gärna på nya hobbys;) Har svårt för att sitta still, så har gärna mer än ett projekt på g:) Läser tredje och sista året på folkhälsovetenskapligt kandidatprogram i min hemstad Halmstad. Till hösten får vi för tillfället se vart vinden bär, men det lutar åt fortsatta studier mot en magisterexamen. Mitt motto är att njuta av livets alla dagar! och njuta är något man kan göra på många olika sätt:) Varje dag bör vara värd att leva!
Det här inlägget postades i Julmys, Köksbestyr. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s