Varm choklad på burk

Sitter och fryser i soffan och njuter av en kopp varm choklad samtidigt dom resterande vindarna av Emil viner utanför fönstret. Rackarns vilket vinterväder… Jag som vill ha snö, detta liknar ju mer en väldigt förlängd höst. Men tur är väl då att man kan glädjas åt det lilla? Gjorde en burk med egen kakao blandning för ett tag sedan och jag kan meddela att jag är riktigt nöjd!

För att fylla en liten konservburk använde jag mig av 1dl god kakao, nästan en ½ dl socker och 1 ½ msk vaniljsocker. jag valde att först blanda ut alla ingredienser i en plastbunke för att få det riktigt blandat och få bort ”klumparna” i kakaon. Sedan använder jag mig av ca 1-1½ tsk färdigblandat pulver till en stor kopp mjölk som jag värmer på spisen.

När jag ändå var i pysseltagen passade jag på att pynta burken med ett band och en lite etikett, kan passa fint som en ”gå bort” present eller något att ge till någon man uppskattar tycker jag!

 

I ett försöka att bli lite varm ska jag sätta igång med maten, på så vis får jag fart på ugnen vilken kanske kan utstråla lite värme till lilla mig och min boning…

Hur har det gått med stormen Emil för er del?

Annonser

Om Frida

En glad tjej som gillar livet. Mina stora intressen är foto, scrapbooking och hemmafix. Just i detta nu är jag väldigt inne på bakning av alla dess former och att sy. Provar alltså gärna på nya hobbys;) Har svårt för att sitta still, så har gärna mer än ett projekt på g:) Läser tredje och sista året på folkhälsovetenskapligt kandidatprogram i min hemstad Halmstad. Till hösten får vi för tillfället se vart vinden bär, men det lutar åt fortsatta studier mot en magisterexamen. Mitt motto är att njuta av livets alla dagar! och njuta är något man kan göra på många olika sätt:) Varje dag bör vara värd att leva!
Det här inlägget postades i Recept, Tips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s