Dagens måltid, krämig tomat & basilika kyckling

Valde att inleda veckan med en enkel men väldigt god kycklingrätt. Dessutom är den väldigt bra att göra mycket av då den är god att värma, både dagarna efter och efter ett besök i frysen ;)

Allt jag använder mig av är kyckling, tomat & basilika cremé fraiche, körsbärstomater och ris (det går lika bra att använda pasta). Jag valde att göra en omgång av ca 700 gram kycklingfilé vilket blev ca 4-5 portioner till mig. Alltså…

700 gram kycklingfilé, 2 burkar tomat och basilika cremé fraiche, 1 paket (ca 250 g) körsbärstomater och lagom mycket ris (ca 6 dl).

Stek kycklingen och placera i en ugnsfast form, lägg över cremé fraichen som ett täcke och sprid ut tomaterna. Skicka in formen i ugnen på ca 200 grader i 15 minuter (tills den fått lite ”färg”). Koka riset och servera tillsammans med en grönsallad.

Annonser

Om Frida

En glad tjej som gillar livet. Mina stora intressen är foto, scrapbooking och hemmafix. Just i detta nu är jag väldigt inne på bakning av alla dess former och att sy. Provar alltså gärna på nya hobbys;) Har svårt för att sitta still, så har gärna mer än ett projekt på g:) Läser tredje och sista året på folkhälsovetenskapligt kandidatprogram i min hemstad Halmstad. Till hösten får vi för tillfället se vart vinden bär, men det lutar åt fortsatta studier mot en magisterexamen. Mitt motto är att njuta av livets alla dagar! och njuta är något man kan göra på många olika sätt:) Varje dag bör vara värd att leva!
Det här inlägget postades i Köksbestyr, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s