Flädersaft

Förra veckan fick jag satt årets omgång flädersaft. Bara älskar denna saft! Gott till allt och speciellt i drinkarna, haha.. Jag kör på Leilas fläderblomsrecept. Ett smidigt recept som blir koncentrerat och som endast tar tre dagar att få klar- väldigt smidigt!

Till 2 flaskor

45klasar färska fläderblommor, Skal och saft av 3 citroner, 1 ½ liter vatten, 2 liter strösocker och 4 tsk citronsyra.

Lägg blommorna i en bunke (jag använder en hink) och blanda med rivet citronskal och citronsaft. (Jag fuskar lite och river bara skalet och sedan skivar jag citronerna och slänger ner dem som rundlar). Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra. Häll sedan blandningen över blommorna och täck bunken med lock (jag använder en mattallrik). Låt sedan blandningen stå svalt i tre dygn och rör om några gånger varje dag. Koka sedan upp och sila saften. Därefter hälls saften upp på decinficerade flaskor som tillsluts väl. Flaskorna ska sedan förvaras svalt och saften spädes med ca 1+4.

Annonser

Om Frida

En glad tjej som gillar livet. Mina stora intressen är foto, scrapbooking och hemmafix. Just i detta nu är jag väldigt inne på bakning av alla dess former och att sy. Provar alltså gärna på nya hobbys;) Har svårt för att sitta still, så har gärna mer än ett projekt på g:) Läser tredje och sista året på folkhälsovetenskapligt kandidatprogram i min hemstad Halmstad. Till hösten får vi för tillfället se vart vinden bär, men det lutar åt fortsatta studier mot en magisterexamen. Mitt motto är att njuta av livets alla dagar! och njuta är något man kan göra på många olika sätt:) Varje dag bör vara värd att leva!
Det här inlägget postades i Köksbestyr, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s